VESTE BUNĂ pentru ROMÂNI – Guvernul britanic a obţinut o înfrângere dură în privinţa Brexit-ului

Reprezentantii Camerei Lorzilor au votat miercuri seara in favoarea unui amendament la legea de declansare a iesirii natiunii din Uniunea Europeana.

Reprezentantii Camerei Lorzilor au votat miercuri seara in favoarea unui amendament la legea de declansare a iesirii natiunii din Uniunea Europeana, care ii obliga pe guvernanti sa garanteze respectarea drepturilor cetatenilor europeni din Marea Britanie inainte ca premierul sa invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, scriu cei de la stirileprotv.ro

Votarea acestui amendament reprezinta un mare esec pentru executivul Theresei May, relateaza Reuters.

Amendamentul a reusit sa treaca cu 350 de voturi ”pentru” si 256 ”impotriva”, limitand autoritatea Theresei May in ceea ce priveste declansarea procedurii de retragerea a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Guvernantii vor fi obligati sa publice in maximum trei luni de la declansarea procedurii de iesire o serie de propuneri pentru a proteja drepturile cetatenilor europeni care locuiesc deja in Regatul Unit.

De asemenea, cetatenii europeni vor trebui sa beneficieze in continuare de dreptul de rezidenta in Marea Britanie.

”Suntem dezamagiti ca lorzii au ales sa amendeze o lege votata de reprezentantii Camerei Comunelor. Pozitia noastra cu privire la cetatenii europeni au fost clarificata in mod repetat. Noi vrem sa garantam cat mai curand posibil drepturile cetatenilor europeni care traiesc deja in Marea Britanie, dar si drepturile britanicilor care locuiesc in alte tari ale UE”, a declarat o purtatoare de cuvant de pe Downing Street.

Sursă foto. Citeşte continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro