O profesoară de limba română s-a autodenunțat pe Facebook deoarece REFUZĂ să predea Creangă și Eminescu.

Cristina Tunegaru o profesoară din Capitală, s-a autodenunțat pe Facebook. Aceasta a scris că nu respectă în mod premeditat, programa școlară de limba română.

Pofesoara scris pe pagina ei de Facebook că elevii ei nu citesc poezii de Eminescu sau „Amintirile” lui Creangă, ci lecturi prin care să-i învețe pe copii să-și exprime opiniile și să le stimuleze curiozitatea prin lecturi actuale.

„Autodenunț: Subsemnata, profesoară de română, declar că nu respect în mod premeditat, programa școlară de limba română, asemenea unui element dușmănos: nu citesc cu elevii mei poeziile de Eminescu, „Amintirile” lui Creangă, baladele populare, pastelurile de 150 de ani, nuvelele lui Slavici; nu dictez comentarii, nu arunc în brațe interpretări și nu le cer să învețe pe dinafară teorie literară despre genuri și specii”, a scris Cristina Tunegaru.

Cristina Tunegaru a mai scris că că preferă să citească cu elevii poezii de Magda Isanos sau Tudor Arghezi și „texte din literatura universală ca “Micul Print” sau “Cartea junglei”, fragmente din marii autori ai literaturii universale ca Cervantes sau Shakespeare”.

Pofesoara de limba română afirmă în postarea ei, că lucrează împreună cu elevii ei exerciții de gramatică normativă pentru învățarea scrierii corecte. În schimb, sare peste noțiunile de gramatică teoretică pentru care elevii „nu sunt pregătiți la un moment dat”.

Pentru că eu cred că educația se face prin motivare pozitivă, bucurie, joc, stârnirea curiozității, prin colaborare și comunicare vie între profesor și elev într-o limbă actuală și pornind de la ceea ce-i este cunoscut și drag copilului, prin deschiderea spre cultura națională și universală”, a susținut dascălul.

Cei care au citit  autodenunțul Cristinei Tunegaru s-au împărțit în două tabere. Unii i-au lăudat inițiativa, în schimb ceilați au susținut că „examenele se dau cu subiecte din programă”.

loading...

“Fetițo, pe ce lume ești? Se răsucește Nicolae Iorga în mormânt din cauza inepțiilor tale. Du-te, fato, vânzătoare la supermarket, că la catedră nu ai ce cauta!”

„Sper să se autosesizeze cineva de la Inspectoratul școlar: un profesor trebuie să respecte programa școlară, chiar dacă nu îi place”, a scris cineva pe Facebook.

Postarea dascălului vine la scurt timp, după ce o elevă din Târgoviște și-a criticat profesorii pe Facebook. La doar 14 ani, Anna Andronache a scris despre comportamentul „ipocrit” al unor profesori care vor să arate „cine e șeful”. Adolescenta a scris, pe rețeaua de socializare, și despre profesorii care își fac meseria „în silă” pentru a-i forța pe elevi să meargă la pregătire. Sursă articol: Portalul de informații LIBERTATEA