ATLETUL Zeynel Murat Batur de 36 de ani, a murit cu 500 de metri înainte de finiș, la semimaratonul de la Istanbul

În ultimul deceniu, tot mai mulţi sportivi s-au stins din viaţă în timp ce participau la concursuri sportive. Decesul acestora este în principal legat de oprirea inimii din cauza efortului prea mare depus în timpul competiţiei.

Un atlet a murit cu 500 de metri înainte de finiș, la semimaratonul de la Istanbul! Zeynel Murat Batur s-a stins din viață la doar 36 de ani, scriu cei de la libertatea.ro

Tânărul participa la semimaratonul din cadrul Runatolia, maratonul internațional din Antalya, Turcia, aflat la a 12-a ediție.

Din cauza efortului, inima i-a cedat chiar cu 500 de metri înainte de a trece de linia de sosire. Medicii au ajuns imediat la fața locului, însă a fost prea târziu să-l mai poată salva pe tânăr.

Zeynel Murat Batur a mai participat la alte trei ediții ale maratonului din Antalya.

loading...

Afacerist, Murat venise în Antalya de la Istanbul, alături de 10 prieteni și se cazase la un hotel de 5 stele din centrul orașului. Murat nu fuma și nu avea evidente probleme medicale, notează presa turcă. ”Ambulanța a ajuns târziu la prietenul meu, din cauza sportivilor care erau în concurs”, a acuzat un prieten al decedatului.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro