SPANIA – Un grup de minori români specializați în furturi de telefoane au făcut pagubă de zeci de mii de euro celor de la Apple

Zece români au fost arestați după ce au fost prinși în flagrant în timp ce furau telefoane mobile dintr-un magazin Apple, situat în Puerta del Sol, din centrul Madridului, scriu cei de la inforoes.com citând EL MUNDO

Dintre cei zece, opt sunt minori cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani.

Conform polițiștilor, banda a fost urmărită mai bine de două luni, timp în care a furat 24 de telefoane în valoare de aproximativ 23.000 de euro.

Românii au fost prinși în flagrant delict în timp ce încercau să „scoată” din magazin un aparat iPhone în valoare de 900 de euro.

Banda era bine organizată și fiecare membru avea un rol bine determinat: unii dintre hoți țineau de vorbă vânzătorii, în timp ce altul rupea cablurile de care erau legate telefoanele sau tabletele.

loading...

După ce reușeau să smulgă aparatul, membrii grupului îl plasau de la unul la altul, până la cel mai apropiat de ieșirea din magazin, apoi individul se făcea nevăzut.

Cei doi acuzați majori au primit un ordin judecătoresc prin care li se interzice să se apropie la mai puțin de 100 de metri de magazin, iar ceilalți vor fi trimiși într-un Centru pentru Minori Delicvenți, se arată într-un comunicat al Comisariatului Districtual Central, din cadrul Poliției Madrid.

Autor articol: Articolul este preluat INTTEGRAL de pe portalul de informaţii inforoes.com