Descoperirea care rescrie istoria! Au fost găsite cranii vechi de peste 100.000 de ani care indică existenţa unui hibrid neanderthal-om.

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire uimitoare care va schimba istoria umanităţii. Aceştia au găsit două cranii care au o vârstă de peste 100.000 de ani ce par să aibă trăsături comune cu oamenii moderni, oamenii arhaici şi neanderthalii.

Resturile descoprite în situl arheologic Lingjing din Xuchang din centrul Chinei, prezintă o serie de asemănări cu oamenii arhaici şi cu primii oameni moderni găsiţi în Lumea Veche, relatează Archaeology.

Cercetătorii sunt intrigaţi de faptul că, cutia craniană este joasă şi largă, trăsătură similară care a fost observată la primii hominizi din estul Eurasiei, iar urechea internă şi partea posterioară a craniului seamănă cu cele ale neanderthalilor din vestul Eurasiei.

Erik Trinkaus de la Universitatea Washington din St. Louis şi Xiu-Jie Wu de la Academia Chineză de Ştiinţe susţin că fosilele indică ideea conform căreia aceste grupuri nu reprezentau linii separate.

„Observăm o interconecţiune generală ale acestor populaţii în toată Eurasia”, precizează Trinkaus.

Din păcate, oamenii de ştiinţă nu au găsit un craniu complet, o astfel de descoperire i-ar fi ajutat să afle mult mai multe despre existenţa acelor oameni. Sursă articol: Portalul de informaţii DESCOPERĂ.RO 

loading...