Ministrul Muncii explică cum se va ajunge la DUBLAREA SALARIILOR pentru BUGETARI

Doamna Lia Olguța Vasilescu, actualul ministru al Muncii, a observat că presa a scris mulle rânduri despre “explozia salariilor pentru bugetari” şi a ţinut să aducă explicaţii suplimentare despre ceea ce se va întâmpla cu majorarea salariilor pe următorii partu ani de zile, scriu cei de la publicaţia libertatea.ro

Cu această ocazie, Ministrul Muncii a făcut luni seară precizări despre salariile dublate pentru bugetari. Lia Olguța Vasilescu spune că nu vor fi situații în care „salariile sub 4000 lei, care se dublează, pe medie, să depășească salariile care sunt acum în plată la 7000”.

„Ca să fiu foarte clară, deşi aveam senzaţia că s-a înţeles şi că e logic: creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la sută în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situaţii în care salariile sub 4000 lei, care se dublează, pe medie, să depăşească salariile care sunt acum în plată la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la altă. De altfel, observ că rugămintea ca anexa cu salariile din Armată şi Ordine publică să nu fie dată presei până nu devine finală ca urmare a negocierilor a rămas doar deziderat şi a „scăpat” în presă. De acolo oricine poate vedea cum se calculează salariile până în 2021. Cu precizarea că anexa nu e finală, până nu avem acordul final cu sindicatele şi nu se aprobă în Parlament”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Totul a plecat de la o declaraţie a ministrului Muncii făcută sâmbătă seară, când toata presa a înţeles faptul că, până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, iar peste acest prag se va înregistra o creștere de 45%.

Lia Olguţa Vasilescu a arătat că în legea salarizării unitare, la care Executivul Grindeanu lucrează, sunt prevăzute ”mai multe praguri“. Astfel, ”până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro