Video! Descoperirea secolului! O tânără a inventat bateria veșnică care va revoluționa gadgeturile.

O studentă a inventat bateria de telefon care ar putea rezista o eternitate!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Irvine din California au reuşit să inventeze bateria care ar putea fi încărcată de sute de mii de ori fără a-şi pierde autonomoia.

Datorită acestei invenţii, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să înlocuiască bateriile din dispozitivele lor. Cu acestă baterie viaţa laptopurilor, telefoanelor, maşinilor sau chiar navelor spaţiale s-ar prelungi considerabil.

May Le Thai, candidat PhD al universitatii, a ajuns la o concluzie cât se poate de simplă, după doar câteva ore petrecute în laborator, alături de alţi colegi. Tânăra a explicat că ea şi colegii ei au folosit nanowire, un material de câteva mii de ori mai subţire decât un fir de păr, foarte conductiv şi cu o suprafaţă suficient de mare pentru a susţine date şi transfer de electroni. Materialul folosit de studenţi a mai fost folosit de oamenii de ştiinţă în dezvoltarea bateriilor, dar problema este că filamentele sunt fragile şi nu ţin procesului de încărcare şi descărcare, astfel într-o baterie normală, filamentele se expandează şi se sparg.

Studenţii au rezolvat problema învelind un nanowire de aur într-o capsulă de dioxid de mangan şi plasând-o apoi într-un gel similar cu plexiglas-ul pentru a îmbunătăţi fiabilitatea. May Le Thai a spus că toate aceste lucruri au fost realizat accidental.

May Le Thai a testat bateria, care a rezistat la 200 de mii de cicluri de încărcare, în doar 3 luni de zile şi nu a detectat o deteriorare a capacităţii sau puterii bateriei.

„May se juca când a învelit totul cu un gel foarte subţire şi a început ciclul. A descoperit ca adăugând gelul putea să realizeze ciclul de sute de mii de ori fără să se piardă din capacitatea bateriei. Este o nebunie pentru că de obicei aceste lucruri „mor” dupa 5.000-7.000 de cicluri în cel mai bun caz”a spus profesorul departamentului de chimie de la UCI, Reginald Penner.

Reginald Penner a mai spus că această descoperire are potenţial să revoluţioneze toate gadgeturile din prezent. Sursă articol: Portalul de informaţii Cyd.ro