ANUNŢUL dat de Ministrul Educaţiei: În 4 ani, toate şcolile vor avea internet Wi-Fi

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, că în patru ani toate şcolile din ţară vor fi dotate cu echipamentele corespunzătoare pentru internet Wi-Fi, precizând că banii prevăzuţi în buget se vor duce în principal spre şcolile din mediul rural, unde ori nu există deloc internet, ori sunt echipamente vechi, scriu cei de la digi24.ro citând News.ro

„În momentul de faţă, din punct de vedere al logisticii informatice, toate şcolile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect în programul de guvernare şi îl pregătim chiar acum, pentru a fi finanţat din fonduri europene, care se numeşte Campusul Școlar. Deci, în şcolile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, astfel încât să avem posibilitatea ca toate şcolile, peste patru ani, să fie conectate la internet din clasă, nu ca punct fix”, a spus ministrul Educaţiei.

Pavel Năstase a adăugat că sunt prevăzuţi bani în buget pentru dotarea şcolilor care nu au internet Wi-Fi, iar aceştia se vor aloca în special şcolilor din mediul rural.

„Banii aceştia vor merge spre şcolile din mediul rural, pentru că unele ori nu au, ori au echipamente depăşite. Încercăm să compensăm aceste lipsuri şi prin colaborare cu domeniul IT, cu alte companii, care şi-au oferit sprijinul pentru un asemenea demers”, a spus ministrul.

Sursă video: AGERPRES Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro

loading...