Guvernul Theresei May și-a propus să reducă migrația, prin TAXA ANUALĂ, pentru fiecare muncitor calificat venit din U. E.

Circa 510.000 de români lucrează legal în Marea Britanie dintr-un total de peste doua milioane de cetațeni români care lucrează legal în străinătate. În Marea Britanie companiile vor urma să plătească o taxă în plus pentru fiecare muncitor european calificat venit din Uniunea Europeană, deci şi din România, a declarat ministrul britanic responsabil de imigraţie, Robert Goodwill, relatează cei de la romanidinuk.blogspot.ro citând sursa Capital.ro

Aplicarea articolului 50 pune în pericol statutul imigranților Aceste măsuri vor fi implementate după ieşirea Marii Britanii din UE. Noul regim de vize de după Brexit va include aceste măsuri. Ministrul Robert Goodwill a sugerat că se va lua în considerare o limită generală a numărului de migranţi din UE acceptaţi anual în Marea Britanie, după modelul deja funcţional pentru muncitorii care vin din afara Europei. Guvernul Theresei
May s-a angajat să reducă migraţia netă la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 în prezent. Taxa anuală pe care guvernul britanic o va introduce va fi de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat.

„În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în ţară un programator indian pe un contract de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată şi muncitorilor din UE”, a spus Goodwill.

Sursa foto. Articolul este preluat INTEGRAL de pe romanidinuk.blogspot.ro