Creatorul aplicaţiei Balena Albastră, care a ucis sute de tineri face afirmaţii şocante.

Balena Albastră, jocul care împinge tinerii la sinucidere, continuă să câştige noi adepţi, chiar dacă iniţiatorul aplicaţiei este arestat de patru luni.

Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, a declarat ziariştilor de la un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos.

Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg. ru, chiar înainte de a fi arestat la jumătatea lunii noiembrie. Pe 16 noiembrie 2016, Philipp Budeikin a fost arestat în Sankt Petersburg. El a recunoscut reporterilor de la Budeikin, că îi impinge pe tineri să-şi i-a viaţa.

„Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor.

„Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin.

În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul şi la numit Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până în acest moment. Rina Palenkova, în vârstă de 16 ani a fost prima victimă a acestei aplicaţii macabre. Fata s-a sinucis în 23 noiembrie 2015 şi a devenit în scurt timp idolul a multor adolescenţi. Budeikin a fost întrebat care a fost vina acestei fete, coordonatorul jocului a spus că era sectantă. Tânărul detaliază în interviu, cazul altui adolescent “nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!”.
Budeikin mai spune că după ce se taie cu obiecte ascuţite, tinerii nu mai pot ieşi din joc. Sursă articol: Portalul de informaţii REALITATEA.NET
loading...