COŞMARUL BIROCRATIC din Marea Britanie va suferi o serie de schimbări, iar ROMÂNII sunt direct vizați.

În urma Brexitului, Marea Britanie va suferi o serie de schimbări, iar românii sunt direct vizați. Anunțul vine din partea ministrului de interne, Amber Ruud:

„Va fi un coșmar birocratic. Ministerul de interne nu are destui angajați: pur și simplu nu există modalitatea de a examina documentația pentru trei milioane de persoane. Vor fi întârzieri masive. Vom putea să o facem dacă suntem pegătiți să alocăm bani și resurse”, a completat și Jonathan Portes, profesor de economie și politici publice la King’s College din Londra, citat de Times, scriu cei de la portalul ro.il24internazionale.it

În momentul de față existe formulare ce vor trebui completate de către românii care vor rezidență permanentă în Marea Britanie. Formularul are 85 de pagini și completarea lui poate fi extrem de dificilă pentru unii solicitanți.

În raportul comisiei parlamentare pentru Brexit a Camerei Comunelor se precizează:

„Actualul proces prin care cetățenii UE pot solicita drept de ședere permanentă, utilizând un formular de 85 de pagini și care necesită dovezi masive în sprijinul cererii este prea complex și costisitor pentru clarificarea statutului a până la trei milioane de oameni. Comitetul constată că procesul de solicitare este disproporționat de greoi iar întrebările implică colectarea de informații care depășește cu mult ceea ce este necesar pentru a dovedi de ședere pe o perioadă de 5 ani”.

loading...

Sursă foto. Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii ro.il24internazionale.it