Iași: Cinci elevi s-au sufocat în timp ce jucau ”BALENA ALBASTRĂ”.

Balena Albastră face victime la Iași.

Cinci elevi de la școala gimnazială Veronica Micle din Bucium, au fost asfixiați și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Copii s -au sufocat în timp ce jucau o probă a jocului Balena Albastră, ținându-și respirația. Aceștia își încrucișau mâinile în formă de X pe piept, iar alt copil îi strângea, presând pe piept.

Doi elevi au leșinat, iar în cădere au suferit traumatisme cranio-cerebrale și de coloană cervicală, potrivit Ziarul de Iași. 

Cei cinci elevi sunt acum internați la Spitalul “Sfânta Maria”, ei fiind stabili hemodinamic, dar în stare de agitație psiho-motorie.

“La ora 11:15 a fost făcut apelul la 112. A fost solicitată o ambulanță la școala din Bucium pentru doi copii de 12, respectiv 13 ani, cu stare de insuficiență respiratorie. La sosirea primului echipaj, întrucât simultan au mai apărut trei cazuri, a fost solicitată o a doua ambulanță cu medic, prima fiind cu asistent”, a explicat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt SAJ Iași.

Autoritățile au fost alertate de către profesorul de sport, care a aflat că elevii au căzut în baie. Doi dintre ei sunt în stare gravă. Medicii ajunși la fața locului le-au pus aparate de oxigen, apoi copiii au fost transportați la spitalul de pediatrie din oraș.

Jocul, extrem de periculos, a apărut mai întâi în Rusia, participanții neputând să renunțe. Balena Albastră a dus chiar la câteva decese în Rusia. Sursă articol: Portalul de informații b1   Sursă foto

loading...

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. BALENA ALBASTRĂ loveşte şi în Bacău - Trei cazuri au fost confirmate - Ştiri de Actualitate!

Comments are closed.