Iași: Cinci elevi s-au sufocat în timp ce jucau ”BALENA ALBASTRĂ”.

Cinci elevi de la școala gimnazială Veronica Micle din Bucium, au fost asfixiați și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Copii s -au sufocat în timp ce jucau o probă a jocului Balena Albastră, ținându-și respirația. Aceștia își încrucișau mâinile în formă de X pe piept, iar alt copil îi strângea, presând pe piept.

Doi elevi au leșinat, iar în cădere au suferit traumatisme cranio-cerebrale și de coloană cervicală, potrivit Ziarul de Iași. 

Cei cinci elevi sunt acum internați la Spitalul “Sfânta Maria”, ei fiind stabili hemodinamic, dar în stare de agitație psiho-motorie.

“La ora 11:15 a fost făcut apelul la 112. A fost solicitată o ambulanță la școala din Bucium pentru doi copii de 12, respectiv 13 ani, cu stare de insuficiență respiratorie. La sosirea primului echipaj, întrucât simultan au mai apărut trei cazuri, a fost solicitată o a doua ambulanță cu medic, prima fiind cu asistent”, a explicat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt SAJ Iași.

Autoritățile au fost alertate de către profesorul de sport, care a aflat că elevii au căzut în baie. Doi dintre ei sunt în stare gravă. Medicii ajunși la fața locului le-au pus aparate de oxigen, apoi copiii au fost transportați la spitalul de pediatrie din oraș.

Jocul, extrem de periculos, a apărut mai întâi în Rusia, participanții neputând să renunțe. Balena Albastră a dus chiar la câteva decese în Rusia. Sursă articol: Portalul de informații b1   Sursă foto

loading...