ATENTAT LA LONDRA! Doi români printre victime.

Doi români au fost răniţi în urma atacului care a avut loc miercuri la Londra, acestia fiind transportati la spitalele din zonă, în vederea acordării asistenţei medicale, potrivit MAE.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic, scriu cei de la a1.ro

”În urma demersurilor de urgenţă întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autorităţile locale, cu privire la identificarea cetăţeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele: din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, precizează Ministerul de Externe.

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, a mai spus MAE.

“Un incident grav a avut loc în apropiere de Piaţa Parlamentului în această după-amiază, care este tratat ca un atac terorist până când poliţia”, a declarat miercuri, într-un comunicat Sadiq Khan, primarul Londrei, potrivit BBC.

Patru oameni au murit în atentatul de miercuri după-amiază, inclusiv un poliţist şi un bărbat care este considerat ca fiind atacatorul. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, a anunţat Scotland Yard.

loading...

Cititi continuarea si mai multe informatii pe  a1.ro