O adolescentă suferă de o afecțiune foarte rară. Brațul stâng îi crește mai repede decât cel drept.

Leah Hardcastle în vârstă de 14 ani, suferă de o afecțiune foarte rară. Brațul său stâng crește într-un ritm mai alert decât restul corpului.

Adolescenta suferă de o boală numită supracreștere segmentară care se manifestă încă de când s-a născut, brațul stâng dezvoltându-se diferit și anormal față de restul organismului, relatează BBC .

Leah, a suferit peste 30 de intervenții chirurgicale care i-au mai redus dimensiunile mâinii, dar aceasta tot continuă să crească.

„Cu fiecare operație, brațul începe să arate mai bine timp de câteva luni, dar apoi începe iar să crească”, a mărturisit Leah pentru o emisiune de pe BBC.

Mai mulți medici și-au pus întrebarea cum se face că doar mâna stângă este afectată, iar restul corpului nu. Reputatul medic Robert Semple de la Universitatea Cambridge, este de părere că totul a început încă de la fecundarea ovulului.

„În acest ovul se produce un amestec de gene de la mamă, respectiv de la tată, care furnizează întregul bloc genetic, care apoi urmează să fie transferat în toate celulele din corpul nostru la vârsta adultă. Apoi, o celulă se divide în alte două, acestea în patru celule și tot așa. Dar toate acestea depind de o copie exactă a celor 24.000 de gene la care apar. În cazul în care schimbarea se produce într-o genă care permite celulelor să supraviețuiască, se modifică și proprietățile acelei celule.”

„Ne aflăm acum în situația în care embrionul conține o celulă anormală și un rest de celule normale cu informații genetice de la părinți. În cazul Leahei, celulele din brațul stâng au suferit o mutație la una din gene care face ca această parte din corpul ei să se dezvolte anormal.”

Robert Semple speră să-i îndeplinească adolescentei mare ei dorință, aceea de a duce o viață normală alături de familia ei. Sursă articol: Portalul de informații Click!

loading...