ATENŢIE! Metode noi de înşelătorie – „Suntem de la Primărie şi facem DERATIZARE”

Hoţii găsesc metode noi de a înşela cetăţenii, folosindu-se mereu de o imaginaţie debordantă. Criza locurilor de muncă şi fuga după „bani”, face ca cei cărora nu le place munca, să inventeze noi metode prin care să câştige banii necesari vieţii de zi cu zi. Nimic nou până aici, doar că, de fiecare dată, cei mai vulnerabili de a pica în plasa hoţilor sunt pensionarii şi copii, care cu bună credinţă, deschid uşa casei lor, lăsând aproape pe oricine care are în mână o legitimaţie (fie ea şi falsă ) să le intre în casă. Metodele noi şi naivitatea oamenilor au dus de cele mai multe ori la pagube imense, victimele fiind deposedate de bunuri valoroase ( obiecte de aur ) şi banii ţinuţi la „saltea”.

O nouă înşelătorie extrem de eficienta a apărut de curând în România. Poliţia Română trage un semnal de alarma pe pagina oficială de Facebook. Infractorii speculează şi pot profita de bunăvoinţa persoanelor vulnerabile.

Sub pretextul că sunt fie angajaţi ai Primăriei şi încasează impozitul pentru următorii ani sau fie că efectuează activităţi de deratizare, infractorii pot intra, cu permisiunea proprietarilor, în case.

Le solicită bani pentru impozit sau cuponul de pensie, pentru acordarea unei reduceri de preţ, scopul fiind acela de a observa unde victimele îşi păstrează banii.

Specificul acestui mod de operare constă în faptul că infractorii acţionează în grup de două sau mai multe persoane, unii distrag atenţia victimei, în timp ce alţii sustrag banii.

loading...

Le recomandăm tuturor să nu permită accesul unor astfel de persoane în casă. Chiar dacă deţin asupra lor legitimaţii, acestea sunt false. Scopul lor ester unul precis: furtul de bani sau bunuri.

Primăria nu are funcţionari care se deplasează la domiciliul contribuabililor pentru a încasa impozitul, iar societăţile ce efectuează activităţi de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie se deplasează la domiciliul clientului în baza unei solicitări.

În orice situaţie în care persoane necunoscute se prezintă la uşa dumneavoastră, pretind că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau societăţi comerciale şi astfel, doresc să pătrundă în casă, verificarea lor este foarte uşoară prin apelarea telefonică a instituţiei/societăţii unde aceştia susţin că sunt angajaţi, probând astfel, dacă scopul lor este unul legitim şi justificat”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Sursă articol: portalul de informaţii dailybreak.ro