Ministrul Muncii: majorările salariale vor face să nu se mai acorde ajutoare sociale „cu nemiluita”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a precizat marți seară că legea salarizării unitare s-a lucrat mai mult la partid, mai puțin la minister. Referitor la piața muncii, ea a spus că vrea să ajungă la o rată mai scăzută a șomajului și, astfel, la mai puține ajutoare sociale acordate. În ceea ce privește valoarea salariilor, ea a spus că se vor înregistra creșteri, dar și scăderi, scriu cei de la  Libertatea.ro citând Mediafax.

Mai puține ajutoare sociale

Într-o altă intervenție, Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre modul în care a fost elaborată legea salarizării și despre piața muncii.

„La partid s-a lucrat legea, mai puţin în minister. A fost o secretomanie această lege, am tot discutat cu sindicatele şi nu voiam să scape înainte în presă pentru că apărea un salariul mâine, îl corectam şi ori păream neserioşi, ori că am dat o informaţie falsă (..) Am lucrat-o în proporţie de 80 la sută la partid. Legea nu e perfectă, în mod sigur ne-a scăpat ceva care la Parlament poate fi corectat”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Ministrul Muncii a mai spus că vrea să ajungă la cea mai scăzută rată a șomajului, de 4,2%, și, astfel, să nu se mai acorde ajutoare sociale „cu nemiluita”.

„Sunt aproximativ nouă mii de locuri de muncă doar săptămâna trecută. Asta înseamnă că economia funcţionează. Locurile de muncă sunt în piaţa liberă. Vrem să ajungem la cea mai scăzută rată a şomjaului, de 4,2 %, n-o sa mai vedeti ajutoare sociale date cu nemiluita”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Liderul PSD Liviu Dragnea a prezentat, marți, care vor fi salariile diferitelor categorii profesionale, începând cu anul acesta. Potrivit cifrelor prezentate, un bibliotecar va câștiga anul acesta 4.800 de lei, mai mult cu 400 de lei decât un medic specialist sau un subinspector de poliție.

Cititi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe Libertatea.ro