Câţi BANI CÂŞTIGĂ românii care muncesc în Marea Britanie?

Majoritatea celor rămaşi la muncă aici în România se gândesc dacă se merită să facă pasul cel mare şi să plece în Marea Britanie la muncă. Statisticile si sondajele de opinie, arată cuantumul salariilor în lire ale celor care muncesc în Anglia.

Cat castiga romanii din Marea Britanie?

La intrebarea legata de venituri, aproape 80% dintre romanii care au raspuns chestionarelor noastre obtin sub 2000£/luna/ membru de familie, 38% dintre ei traind cu mai putin de 1000£/luna/persoana. Salariul mediu in Marea Britanie este de 26.500£/an in 2015 (aproximativ 2200£/luna), scriu cei de la stiri.romani.xyz citând angliamea.ro

Salariul minim se calculeaza in functie de numarul de ore de munca, plata minima pentru o ora de munca fiind de 6.5£. Pentru 48 de ore lucrate pe saptamana, salariul ar fi de aproximativ 1250£/luna. De exemplu, salariul unei asistente medicale incepe de la 21.000£/an si poate ajunge pana la 67.000£/an in functie de experienta, clinica si specializare.

35% dintre cei chestionati nu doresc sa-si cumpere o locuinta in Marea Britanie datorita preturilor inaccesibile. 33% si-ar dori o locuinta dar nu indeplinesc conditiile pentru un credit in Marea Britanie iar 20% dintre romani sunt deja in cautarea unei locuinte. Niciunul dintre cei care au raspuns chestionarelor noastre nu detin inca o locuinta in UK

loading...

Conditiile pentru obtinerea unui credit imobiliar in UK sunt stricte luandu-se in calcul istoricul de credit al solicitantului, bunurile detinute, situatia lui financiara generala si bineinteles veniturile lunare.

——————————————————————————————————————-

In general, daca celelalte conditii sunt indeplinite, se considera ca se poate obtine nu mai mult de 4 ori si jumatate din venitul anual al solicitantului (de exemplu, la un venit de 50.000£/an, se poate acorda un credit maxim de aproximativ 225.000£). Conform rightmove.co.uk, preturile unui studio modest intr-o zona marginasa incep de la 150.000£.

Legat de chirie, 60% dintre romanii din Marea Britanie cheltuie sub 700£/ luna pe chirie. 20% dintre ei cheltuie intre 700-1000 si doar un procent de 20% cheltuie mai mult. Preturile pentru un studio incep de la 250-300£/saptamana in Londra, intr-o zona mai putin solicitata, neincluzand cheltuielile.

De cele mai multe ori, romanii aleg sa imparta o camera cu alti colegi, reducand astfel cheltuielile sau inchiriaza o casa in care traiesc mai multi, de aici si diferentele mari intre preturile oficiale practicate in Marea Britanie la chirii si cele raportate de cetatenii romani.

La intrebarea “Cum apreciati decizia dumneavoastra de a veni in UK?”, aproximativ 30% considera decizia lor drept “buna”, declarandu-se multumiti. Un sfert dintre ei recunosc ca desi decizia a fost una buna, nu a fost totusi lipsita de dezamagiri. Un procent de 15% nu ar mai veni in UK daca ar putea alege din nou, iar 5%considera decizia lor complet gresita. Aproape un sfert dintre ei nu se pot inca pronunta asupra acestui aspect, relateaza portalul de informatii angliamea.ro

Sursa foto. Surse articol:

icalculator.info
moneyadviceservice.org.uk
rightmove.co.uk
londonpropertywatch.co.uk