Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Vaticanului: S-a întors în timp şi a fost martor la răstignirea Mântuitorului.

Cronovizorul – aparatul care dezvăluie secrete din trecut.

Cel mai păstrat secret al Vaticanului este Cronovizorul.  Acesta este un aparat cu ajutorul căruia se permiteau captarea de imagini din trecut.

Aparatul a fost creat în anul 1952 de călugărul benedictin Pellegrino Ernetti şi se baza pe captarea lungimilor de undă, vizibile și auditive din trecut, atunci când nimeni nu ar fi bănuit ce va putea urma

Ernetti lucra la un aparat pentru studiul muzicii bisericeşti în laboratorul electroacustic al părintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolică din Milano. Aceştia au auzit vocea tatălui decedat al părintelui Gernelli captată de această maşinărie.

Cu ajutorul acestui dispozitiv se înregistrau imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat, sub forma unor holograme. A fost nevoie de 12 savanți care au lucrat la crearea “maşinăriei“.  Printre ei s-au numărat, laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi şi Wernher von Braun, specialist în rachete, doi dintre cei mai mari fizicieni ai lumii.

Ernetti i-a dat numele de cronovizorul. Acesta era compus din trei părți distincte, mai multe antene capabile să capteze lumina și sunetul, un captator activat și dirijat de undele luminoase și un sistem complicat de înregistrare a imaginilor, potrivit teoriisecrete.com.

Cronovizorul se baza pe captarea lungimilor de undă, vizibile și auditive din trecut.

“Măreţia acestei invenții a fost că am putut recupera acea energie pierdută care a recompus scene petrecute acum câteva de secole”, declara Ernetti. În 1972, a apărut o fotografie care îl înfățișa pe Iisus răstignit pe cruce. Aceasta ar fi fost captată cu ajutorul cronovizorului.

„Când am încercat să prindem imagini din ziua crucificării, am avut o problemă. Răstignirile pe cruce erau în acea vreme zilnice. Nici faptul că Iisus trebuia să aibă pe frunte o coroană de spini nu ne-a fost de ajutor, deoarece, contrar credinței populare, și aceasta era o practică frecventă“, a explicat călugărul.

Ernetti a mai spus că a fost nevoie să se întoarcă înapoi cu câteva zile, în seara Cinei cea de Taină.

 „Am văzut tot, agonia din grădină Ghetimani, trădarea lui Iuda, procesul, calvarul. Echipa cronovizorului a filmat tot, dar fără amănunte, important era să păstrăm imagini, nu scenariul“, a povestit acesta.

Cu ajutorul cronovizorului, au fost captate în jur de 180 de imagini ale unor evenimente istorice din timpul lui Napoleon și Mussolini, discursul liu Cicero din Roma Antică, distrugerea Sodomei și Gomorei, unde s-ar fi confirmat că ar fi fost vorba de un bombardament nuclear, mergându-se până la primirea de către Moise a celor 10 porunci, potrivit celor de la teoriisecrete.com.

Multe dintre scenele captate cu ajutorul cronovizorului contrazic istoria cunoscută de majoritatea oamenilor. Printre acestea, s-ar număra şi Cina cea de Taină. Iuda s-ar fi înțeles cu Iisus că acesta să-l vândă romanilor și nu ar fi fost o trădare, de fapt.

În anul 1993 aparatul a fost desfăcut în 16 bucăţi și a fost depozitate în 16 locații diferite

Ernetti a încetat din viață un an mai târziu, în Veneția, iar cronovizorul este astăzi un secret bine păstrat de către Vatican, prin prismă informațiilor istorice și religioase ce ar putea deveni publice. Sursă articol: Portalul de informații a1.ro

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Vaticanului: S-a întors în timp şi a fost martor la răstignirea Mântuitorului.-publicat de Luminita TUDOSA-promovat de Adrian PARVU din Roman / ROMANIA- RadioMetafora.ro

Comments are closed.