
🕒 Timp de citire: 2 min
Este o creatură cunoscută de peste 200 de ani, numai că până acum, niciun exemplar al acestei specii nu a fost analizat, din cauza faptului că nu era viu. Creatura sau mai bine spus viermele gigant, îşi face culcuş pe fundul mării, petrecându-şi lunga viață îmbrăcată într-o coajă tare și se hrănește cu sedimente marine. Singurele detalii despre giganticul vierme este că poate creşte până la un metru şi jumătate lungime şi că are un corp cărnos,
filiform, scriu cei de la observator.tv
Magnifica descoperire a fost făcută într-un iaz abandonat din Mindanao, Filipine, unde au fost descoperite cinci exemplare vii care au fost transportate la Universitatea din Filipine, unde au fost disecaţi imediat de cercetătorii curioşi.
Viermele recent descoperit este de fapt o moluscă ce face parte dintr-o specie foarte rară și este cunoscută ca fiind cea mai longevivă formă de viaţă bivalvă (scoici, moluşte) cunoscută de om.
În comparaţie cu alți membri mai mici ai acestei specii, ai cărei membri și se hrănesc cu obiecte din lemn, specia gigant se hrănește cu nămol și sedimente marine, folosind un tip de bacterie la digestie.
Sursă VIDEO: Tech Inside Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv
[social_sharing_buttons]