VESTE BOMBĂ pentru posesorii de maşini DIESEL! Guvernul britanic pregăteşte ieşirea de pe piaţă a autoturismelor pe MOTORINĂ

Ceea ce era mai până ieri o veste “airurea”, de astăzi treaba devine din ce în ce mai serioasă. Premierul britanic, Theresa May, a cerut guvernului să pregătească un program de casare a automobilelor diesel, scriu cei de la ziarulromanesc.net  citând Financial Times.

Executivul urmează să anunţe, pe 24 aprilie, planurile de respectare a legislaţiei Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi a limitelor stabilite pentru emisiile de dioxid de hidrogen, în urma unei decizii a Înaltei Curţi, de la sfârşitul anului trecut, notează News.ro.

Potrivit Financial Times, Guvernul britanic analizează acordarea unei subvenţii de până la 2.000 de lire sterline pentru convingerea şoferilor să treacă la automobile mai puţin poluante, dar oficiali din Partidul Conservator au spus că detaliile nu au fost încă stabilite.

Primarul Londrei a promis deja să elimine vehiculele poluante, urmând ca din 2018 să interzică taxiurile diesel şi să introducă o serie de taxe pentru automobilişti.

Pentru a preîntâmpina apariţia unui nou scandal de amploare celui de la Volkswagen, care a recunoscut că a trişat la testele antipoluare – situaţie care a scos în evidenţă legislaţia prea blândă a UE în acest domeniu, Comisia Europeană a propus revizuirea regulilor de autorizare şi de tesare a maşinilor pe teritoriul blocului comunitar, potrivit Reuters.

loading...

Europarlamentarii au votat în majoritate în favoarea proiectului, care va întări supervizarea UE şi care va permite Bruxellesului să aplice amenzi de până la 30.000 de euro pentru fiecare vehicul care nu îndeplineşte standardele impuse de lege.

În opinia comisarului Elzbieta Bienkowska, noile măsuri vor duce, în cele din urmă, la dispariţia de pe piaţă a maşinilor cu motoare diesel.

Maşinile diesel nu vor dispărea de la o zi la alta. Dar, după acest an dificil, sunt sigură că vor dispărea mai rapid decât ne putem imagina”, a explicat Bienkowska.

Citiţi continuarea si mai multe informaţii interesante despre românii din străinătate pe portalul la ziarulromanesc.net