Un bărbat din Alba şi-a omorât soţia şi a fost condamnat la DOAR 4 ani de închisoare! Motivul e unul halucinant.

Aurel Ruginosu, un bărbat de 59 de ani, a primit doar 4 ani de închisoare după ce și-a omorât soția pentru că „nu era bună gospodină”.

Potrivit Monitorul de Cluj, Aurel Ruginosu din satul Reciu, comuna Gârbova, judeţul Alba, şi-a omorât soţia în bătaie la mijlocul lunii octombrie 2016. Inculpatul i-a aplicat victimei, în curte şi în casă, mai multe lovituri , cauzându-i victimei hemoragii interne şi externe consecutiv, care au dus la deces.

Unul dintre poliţiştii care a efectuat cercetarea penală a povestit la vremea respectivă, că “bărbatul a bătut-o zdravăn cu pumnii în curte”, lucru confirmat de vecinii care au auzit-o strigând. După ce a văzut “că nu mai poate sta în picioare”, a dus-o ”în pat şi acolo a lovit-o cu cârligul de la sobă”. Bărbatul a plecat apoi în altă cameră.

Noaptea, în urma loviturilor puternice peste faţă, abdomen, spate, mâini şi picioare, femeia a decedat. Dimineața a văzut că şi-a omorât nevasta şi l-a sunat imediat pe unul dintre copiii lor căruia i-a spus că mama lui a murit şi trebuie să-i cumpere sicriu, lucru pe care l-au şi făcut. Crima a fost descoperită după ce medicul legist, care a bănuit că ceva nu este în regulă, a refuzat să-i elibereze certificat de deces şi a sunat la Poliţie.

Pentru această faptă, inculpatul a fost condamnat de Tribunalul Alba la pedeapsa de patru ani, patru luni şi 20 de zile de închisoare, din care se va scădea cele şase luni pe care le-a petrecut în arest, deși infracţiunea de omor prevăzută de articolul 188 Cod penal se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, iar potrivit articolului 199 aliniat 1, dacă faptele prevăzute în art. 188 sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

loading...

Instanţa a fost de partea bărbatului, motivele pentru care sancțiunea a fost așa blândă cu el, datorită frustrării şi a furiei acumulate „cu o persoană care, dincolo de faptul că era o mare consumatoare de alcool, nu se ocupa de treburile gospodăreşti”.

Sursă articol: Portalul de informații  LIBRTATEA