Un PREOT ROMÂN povesteşte prin ce înșelătorie trec oamenii atunci când se spovedesc

Cu toţii credem în Dumnezeu. Suntem un popor credincios si umplem bisericile la toate sărbătorile sfinţilor noştrii, atunci când credinţa ne cheamă la altarul ei. Despre cei care slujesc în sfintele biserici se ştie foarte puţin, majoritatea ne închipuim dacă acei preoţi au harul Divinităţii sau nu îl au. Totuşi, intrăm cu capul plecat în sfântul lăcaş de rugăciune şi întotdeauna căutăm ca Divinitatea să ne asculte si sa ne ajute.

Mărturia preotului ar putea să te surprindă și să năruiască tot ceea ce știai, de copil, despre Taina Spovedaniei. Momentul de în care îți deschizi sufletul către duhovnicul tău, în speranța că Divinitatea te va auzi, ar trebui să nu fie împiedicat în niciun fel, scriu cei de la generalpedia.com citând a1.ro

„Mulţi creştini nu merg să se spovedească pentru că „nu au postit în prealabil” Aceasta este o mare înşelare a diavolului. Ca să te spovedești NU e nevoie să postești. La spovedanie venim atuni când suntem cei mai mari păcătoşi, nu atunci „când postim”.

La spovedanie venim ca fiul risipitor din Evanghelie, după ce am cheltuit averea noastră cu curvele, devenind sclavii patimilor, atunci trebuie să venim la spovedanie, când am ucis, când suntem în negura păcatului, atunci trebuie să venim la spovedanie”, a spus preotul, Matei Vulcanescu, preotul comunității românești din Pireu, Atena, citat de dcnews.ro.

„Spovedania nu e o formalitate pentru care ar trebui să îndeplinim un „ritual al unui post”. La spovedanie venim atunci când urlăm de durere, cu mâinile pline de sânge de om pe care l-am omorât, la spovedanie venim mânjiţi de curvii, la spovedanie venim târându-ne şi mirosind a băutură şi ţigări, sau înțepați cu ace de heroină.

La spovedanie nu se vine pentru că postim, la spovedanie se vine tocmai pentru că nu postim, tocmai pentru că suntem departe, pentru că ne chinuie patimile şi poftele şi vărsăm înaitea duhovnicului toată murdăria, ca Maşina de Spălat Duhovnicească să înceapă să funcţioneze şi să spele tot ce mărturisim cu părere de rău, cu sinceritate şi fără ruşine.

Dacă ne gândim că o să ne judece preotul pentru păcatele făcute, nu suntem departe de fariseiii care voiau să pară sfinţi înaintea oamenilor. Preotul nu ne judecă, el este maşină de spălat păcate! Fără el păcatele nu se iartă, el ne ascultă fără a ne judeca!

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul generalpedia.com