Două surori din orfelinatele româneşti, au fost despărţite în anii ’90, iar acum s-au regăsit cu ajutorul internetului

Povestea celor două surori este una incredibilă şi totodată foarte tragică. Este vorba despre Amy Damera, care s-a născut în Cluj şi la doar şase luni a fost adoptată de o familie din Statele Unite. Acum este o femeie căsătorită care are deja doi copii. Toată viaţa ei şi-a dorit să-şi cunoască familia din România, scriu cei de la observator.tv

Un site dedicat orfanilor din România a ajutat-o să-şi regăsească sora. Aceasta locuia la câţiva kilometri distanţă, în acelaşi oraş din statul american Georgia, practic se poate spune că erau vecine. Acestea fac acum tot posibilul să se întâlnească zilnic şi să vorbească despre ele şi familia lor, care conform site-ului, este mai numeroasă decât acestea credeau.

La fel ca Amy, Katalina a crescut prin orfelinate. Şi ea a fost adoptată de un cuplu de americani, în anii 90. Inspirată de un film care spune povestea unui indian care îşi găseşte, după mulţi ani, mama biologică, Amy a decis să-şi contacteze sora.

Acum cele două românce au intrat în legătură şi cu a treia soră, care locuieşte şi ea într-un oraş din Georgia. Împreună, ele vor acum să călătorească în oraşul natal, Cluj.

Familia a deschis şi un cont special cu ajutorul căruia surorile să poată strânge banii necesari călătoriei. Accesaţi imaginea de mai jos pentru a urmări povestea lor în format video.

loading...