Un primar italian oferă 2.000 de euro, persoanelor care vor să se mute în satul său.

Daniele Galliano, primarul localităţii Bormida, vrea să ofere 2000 de euro pentru a-i convinge pe oameni să se mute acolo. Satul are doar 394 de locuitori.

După ce primarul a făcut anunţul, zeci de persoane au acceptat să se mute în micul sat din Liguria, scrie Rador.

Localitatea are o stradă principală, patru restaurante, un motel, o bibliotecă, o farmacie, un magazin, un B&B şi o poştă care se schide de trei ori pe săptămână. În Bormida nu exisă spital, însă există un medic care consultă rezidenţii de trei ori pe săptămână.

Persoane care provin din diferite colţuri ale lumii, precum Statele Unite, Regatul Unit, Indonezia şi Ungaria, şi-au exprimat interesul de a se muta aici. Condiţia lor a fost să existe semnal Wi-Fi de mare viteză pentru a munci de la calculator.

“Nu sunt prea multe de făcut aici. Însă viaţa este atât de simplă şi naturală, avem păduri, capre, biserică şi o mâncare foarte bună. Ducem o viaţă lipsită de stres, cu siguranţă”, a spus directorul unui restaurant local.

Pe lângă suma de 2000 de euro, edilul vrea să ofere şi case pentru închiriere cu doar 50 de euro. Sursă articol: Portalul de informaţii descopera.ro

loading...