ALERTĂ MAXIMĂ! ISIS avertizează că ar putea aduce în curând teroarea în Balcani. România este vizată!

Statele din regiune sunt amenințate chiar cu cucerirea.

ISIS avertizează că în curând vor să aducă teroarea și în sud-estul Europei. Statele din regiune sunt amenintațe chiar cu cucerirea.

Cea mai recentă ediție pentru Balcani a publicației ISIS, „Rumyiah”, amenință sud-estul Europei, ştiindu-se foarte bine că până în prezent această regiune a fost ferită de acțiunile jihadistilor. „Necredincioşii sârbi și croați sunt identificați drept principala țintă, din cauza „crimelor comise împotriva musulmanilor din Bosnia și Kosovo”. Pe harta care se ilustreraza țările vizate figurează însă și România.

Autorul articolului precizează că ISIS „nu a uitat de Balcani”, însă până în prezent altele au fost preocupările jihadiştilor, lucru pentru care „îşi cere iertare” de la musulmanii din regiune. Aceștia sunt avertizați însă, că vor suferi aceeași soartă ca a necredincioșilor dacă se vor opune.

„În curând soldații Califatului vor mărșălui în Belgrad, Zagreb, Sarajevo, Tirana, Pristina, Skopje și alte oraşe”, a scris la final, autorul articolului.

Experții spun că ediția este scrisă în bosniacă deoarece musulmanii din Bosnia sunt publicul-țintă, majoritatea având pregătire militară din timpul războiului din 1992-1995. Propaganda islamistă este însă mult mai activă și mai eficientă online decât în forma tipărită, de aceea ISIS a și renunțat anul trecut la prima sa publicație, Dabiq.

Statul Islamic a lansat ediția de Balcani a publicației Rumyiah în noiembrie 2016, însă până în prezent, în revistă nu au mai apărut amenințări directe la adresa statelor din sud-estul Europei. Sursă articol: Portalul de informații stirileprotv.ro