„Un unic gest poate schimba o lume“ – Cum învăţăm copiii să zâmbească…

“Un unic gest poate schimba o lume” – poate părea doar o expresie-clişeu, dar în spatele ei se ascunde un univers întreg, dimensionat de voinţa umană, de la simpla idee şi până la punerea ei în practică, de la primul zâmbet al celui care primeşte şi până la inima plină a celui ce dăruieşte fără să aştepte nimic în schimb, scriu cei de la micnews.ro

Este şi cazul lui Mihai Căldăraru, preşedintele Asociaţiei Micnews, care are o îndelungată experienţă în acest tip de univers atât de special şi care “recidivează”: el doreşte să ofere bucurie şi experienţe frumoase unor copii a căror copilărie este doar o metaforă fără conţinut. Copiii provin din familii destrămate sau atât de sărace încât nu le pot oferi mai nimic, unii locuiesc în centre de plasament, iar alţii în condiţii greu de imaginat.

Nu au văzut niciodată marea, unii nici măcar la televizor, deoarece nu au aşa ceva.Au auzit despre Constanţa şi Marea Neagră din cântece şi de la vecini care, mai norocoşi, au reuşit să ajungă pe litoral într-un concediu. Mihai Căldăraru vrea să le ofere acestor copii o experienţă cu adevărat de neuitat, aducându-i pentru câteva zile la mare, într-o tabără. În aceste zile, el a venit la Constanţa, unde a cerut sprijinul autorităţilor locale, care s-au arătat extrem de deschise.

Potrivit preşedintelui Micnews, viceprimarul Costin Răsăuţeanu i-a promis cu fermitate că va găsi o soluţie pentru a ajuta aceşti copii să-şi completeze cu experienţe fericite, puzzle-ul copilăriei triste ai cărei eroi sunt. Sperăm şi noi ca autorităţile să găsească o formulă cât mai generoasă pentru ca, în felul acesta, 20 de copii să poată zâmbi cu adevărat, timp de câteva zile, poate cu sinceritatea şi preaplinul pe care nu le-au resimţit niciodată pentru că viaţa nu le-a dat voie.

Autor articol: Mihai Caldararu Sursa VIDEO: Asociația MicNews Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul micnews.ro

loading...