ALERTĂ! Epidemie de meningită la Braşov. Un elev de 17 ani a MURIT iar alţi 7 colegi sunt internaţi fiind suspecţi de aceeaşi boală

In ultimile 24 de ore, Directia de Sanatate Publica Brasov a dispus declansarea unei anchete în urma mortii elevului de 17 ani.

Tanarul de doar 17 ani a murit, ieri la Spitalul de Pediatrie din Brasov, dupa ce a fost diagnosticat cu meningita bacteriana. Baiatul a mers la spital cu doua zile in urma, prezentand febra si dureri de cap si s-a stins joi 15 iunie, in ciuda eforturilor medicilor de a-l tine in viata, scriu cei de la stirileprotv.ro

Acesta era elev la Liceul Silvic ”Nicolae Rucareanu” din Brasov si, potrivit unor surse apropiate familiei, in urma cu o saptamana participase, alaturi de mai multi colegi, la o petrecere de majorat, relateaza cei de la news.ro.

Imediat dupa stabilirea diagnosticului a fost declansata o alerta epidemiologica, iar sapte colegi ai tanarului decedat au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov cu suspiciune de meningita, fapt ingrijorator pentru autoritatile medicale.

Starea de sanatate a celorlalti tineri este stabila, fiind prelevate probe de laborator pentru confirmarea sau infirmarea meningitei bacteriene. Probele au fost trimise de urgenta la Institutul ”Matei Bals” din Bucuresti.

”Se face o ancheta in acest caz. Sunt suspiciuni de meningita la alte sapte persoane care sunt deja internate la Spitalul de Boli Infectioase. Asteptam rezultatul analizelor de laborator“, a declarat Claudia Bularca, purtatorul de cuvant al DSP Brasov.

Cititi continuarea si mai multe informatii interesante pe portalul stirileprotv.ro