LONDRA: O maşină a intrat într-un grup de oameni în Londra, în apropierea unei moschei! Şoferul a fost arestat imediat – există victime

Un nou incident grav s-a întâmplat în Londra, cu doar câteva ore în urmă. O dubă a lovit un grup de pietoni, în nordul Londrei, iar potrivit primelor informații, incidentul s-a soldat cu mai multe victime, transmit cei de la observator.tv

Conform celor de la ediţia online Dailymail, 10 persoane au fost lovite de mașină, iar unele dintre ele au fost rănite. Nu sunt însă clare informațiile despre situația lor. Anterior, presa, citând martorii, anunța 3 morți în incident, informație care nu a fost însă confirmată oficial.

În moscheea din Finsbury Park, în apropierea căreia a fost lovită mulțimea, a predicat și faimosul cleric islamist Abu Hamza. Imamul era un susținător al islamului radical. A fost extrădat în SUA, unde a fost condamnat pentru terorism, la închisoare pe viață. Incidentul s-a produs în Finsbury Park, în nordul Londrei.

Sursă VIDEO: Ruptly TV

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv

Actualizare: O persoană a murit și alte opt au fost rănite după ce o maşină a lovit un grup de pietoni în apropiere de o moschee din Londra, în ceea ce poliţia a descris drept “un incident major”, relatează BBC News. Evening Standard citează persoane care au văzut incidentul şi potrivit cărora un bărbat a ieşit din vehicul şi a înjunghiat cel puţin o persoană.

Incidentul a avut loc în apropiere de circumscripţia liderului laburist Jeremy Corbyn, Islington. El şi-a exprimat „şocul” pe Twitter.

“Sunt complet şocat de incidentul de la Finsbury Park, din această noapte (duminică – n.r.). Am luat legătura cu moscheile, poliţia şi Consiliul Islington privind acest incident. Gândurile mele sunt alături de cei (răniţi – n.r.) şi de comunitatea afectată de acest eveniment îngrozitor”, a scris el pe reţeaua de socializare.

Poliţia tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un “potenţial atac terorist”, a anunţat premierul britanic Theresa May, citată de The Guardian.

“Voi prezida o reuniune de urgenţă în această dimineaţă (luni – n.r.). Toate gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor şi de serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă de la faţa locului”, a adăugat ea.

Autoritățile au confirmat că o persoană a murit și alte opt au fost rănite.