Tot mai multi imigranti vor sa părăsească Marea Britanie. Un tânăr român din Londra se fereşte să spună ce naţionalitate are

Teama de incertitudinile generate de Brexit este tot mai mare, iar multi imigranti iau in calcul sa paraseasca Marea Britanie, relateaza cei de la roineu.com citand BBC.

De curand, postul britanic a realizat un material amplu despre temerile din ce in ce mai serioase ale imigrantilor din Marea Britanie, in contextul declansarii Brexitului. Printre muncitorii strainii care s-au aratat ingrijorati de viitorul lor in Regatul Unit se afla si un roman, Alex, care sustine ca intentioneaza sa paraseasca Marea Britanie in viitorul apropiat, daca lucrurile iau o intorsatura care nu-l avantajeaza.

La doar 32 de ani, romanul nostru Alex, a ajuns in Regatul Unit in anul 2014. Londra parea o alegere corecta atunci. Romanul si-a luat MBA-ul in Franta si avea de ales intre Londra, Berlin, Dubai si Singapore.

„CAND A APARUT VARIANTA LONDRA, NU AM STAT PE GANDURI. MI-A PLACUT ORASUL SI CULTURA MUNCII DE AICI, MAI ALES CA, IN TRECUT, AM LUCRAT ALATURI DE MANAGERI ENGLEZI”

Din ziua cand ajunsese in Londra, totul parea sa mearga bine, dar a venit votul de la referendumul pentru Brexit si multe din visurile lui s-au naruit. „Inainte ma vedeam locuind pe termen lung in Londra„, a povestit el. Acum cauta alternative, printre care Dubai, Singapore si Hong Kong.

loading...

Grija principala a lui Alex nu este ce se va intampla cu economia Marii Britanii, ci mai degraba cu familia lui, in special cu copilul sau care va incepe gradinita in curand.

„Nu vreau ca el sa fie tratat rau, abuzat sau discriminat. Valul recent de ura fata de migranti aduce aceasta posibilitate. Unul dintre motivele pentru care am ales Marea Britanie a fost acela de a-i da copilului meu un start bun in viata, in ceea ce priveste cultura si educatia„, a spus el.

Spre sfarsitul interviului, acesta spune ca in cartierul in care locuieste din Londra nu a avut parte de probleme majore, doar de comentarii ironice si malitoase. „E neplacut”, a povestit Alex precizand ca evita sa spuna ca este de nationalitate romana.

Cititi continuarea si mai multe informatii interesante despre comunitatea romanilor din Anglia pe portalul roineu.com