Un bărbat trăieşte de 10 ani cu o cameră de luat vederi în ochi.

Nu este un robot dar are o cameră de luat vederi în ochi

Rob Spence, un regizor din Canada, trăieşte de aproape 10 ani cu un ochi protetic care are şi rolul de cameră video. Acesta şi-a pierdut ochiul în copilarie.

Bărbatul s-a împuşcat accidental în ochi cu arma tatălui său. Deşi şi-a păstrat ochiul afectat pentru o lungă perioadă de timp, corneea lui s-a distrus complet până în momentul în care ochiul a trebui extras, în 2007. Spence nu a dorit să-şi înlocuiască ochiul cu o simplă proteză, relatează Live Science.

Regizorul a discutat cu mai mulţi ingineri, iar designer-ul Kosta Grammatis l-a ajutat să proiecteze ochiul. Camera a fost amplasată în spatele ochiului protetic. Aceasta a folosite mai multe obiecte pentru crearea ochiului. Printre ele a folosit un micro transmiţător, o baterie mică, o minicameră şi un întrerupător magnetic ce îi permite lui Spence să activeze sau să dezactiveze camera.

Inginerul Martin Ling care a lucrat alături de Kosta Grammatis, a proiectat şi o placă de bază minusculă prin care toate informaţiile de pe cameră sunt transmise către un punct de stocare.

Prima versiune a ochiului a fost construită în 2008. În prezent, camera nu este conectată cu creierul sau nervul optic, desigur Spencer nefiind cu adevărat un cyborg. Camera poate înregistra în jur de 30 de minute înainte de a fi reîncărcată bateria. Aceasta mai deţine şi un led roşu, persoanele ştiind astfel când sunt înregistrate. Sursă articol: Portalul de informaţii descopera.ro   Sursă foto

loading...