Un om al străzii i-a furat medalionul episcopal al IPS Teodosie.

IPS Teodosie a fost jefuit de un om am străzii

IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului a fost jefuit de un om al străzii care a pătruns în interiorul casei parohiale a acestuia.

Hoțul a reușit să intre în casa arhierească și să-i fure un medalion prețios pe care înaltul prelat îl poartă la gât. Bărbatula fost reținut și urmează să fie prezentat instanței pentru a fi arestat. În schimb, arhiepiscopul Tomisului vrea să-l spovedească pe cel acuzat de furt, care trăiește pe străzi.

Mihai Marian, de 31 de ani, din Vrancea, este acum cercetat pentru furt calificat.

„Dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei”, au precizat procurorii constănțeni, citați de Replica.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța susțin că bărbatul a pătruns în interiorul reședinței de serviciu a arhiepiscopului Tomisului, în noapotea de 21 spre 22 mai. Acesta a profitat de faptul că ușa nu era închisă și a furat un obiect prețios purtat de IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Teodosie a declarat că face tot ce este necesar pentru ca suspectul de furt să nu fie arestat. A aflat că omul este amărât și vrea să-l spovedească pentru a-l aduce pe calea cea dreaptă. Sursă articol: Portalul de informații libertatea.ro