Patru zile au stat cu MORTUL în CASĂ, pentru că PREOTUL cerea BANII de înmormântare înainte

O vorbă din popor spune că este bine să faci ce zice preotul, nu ce face el. Nimic mai adevărat dacă este să judecăm întâmplarea de mai jos. Nimic nu este anormal în momentul când cineva moare, este un lucru firesc ce are o singură rezolvare şi anume înmormântarea decedatului cu toate cele creştineşti. O familie din comuna doljeană, Giurgiţa, a trăit o experienţă nefirească, în momentul când a chemat preotul să-şi înmormânteze o rudă decedată de curând.

Chemat să-şi facă meseria, preotul a binevoit să ceară banii de înmormântare înainte ca aceasta să se întâmple, spunând pe faţă tuturor celor prezenţi, că el nu poate face muncă volunară şi trebuie renumerat cumva, relatează cei de la portalul de ştiri digi24.ro

Contactată, Arhiepiscopia Craiovei îl contrazice însă, precizând că interesul credinciosului e cel care primează şi că nu există taxă de înmormântare, decât o contribuţie benevolă.

Bunicul lui Gheorghe Ţugui a decedat sâmbătă şi imediat a început negocierile cu părintele pentru înmormântare. Prima suma înaintată de slujitorul Domnului, 500 de lei.

„Nu vine, să îi dau banii înainte şi pe urmă îl înmormântează. Şi i-am spus, stau cu oamenii în ploaie (…) I-am trimis 2 milioane şi jumătate (lei vechi) înainte şi acum a zis că se îmbracă şi el şi vine”, povesteşte Gheorghe Ţugui, nepotul decedatului.

loading...

Ore în şir s-au uitat lung după preot rudele decedatului şi oamenii din sat veniţi la înmormântare. A venit puţin după ora 14:00, când şi-a primit banii pentru slujbă.

Şi oamenii din sat s-au supărat pe popă. Că cere bani, sunt învăţaţi. I-a deranjat că au stat câteva ore în frig şi ploaie să-l aştepte să le ducă vecinul la groapă.

Arhiespiscopia Craiovei dezaprobă orice taxă de nuntă, botez sau înmormântare şi vor începe cercetările în acest caz.

Preotul din Giurgiţa a eliberat chitanţă pentru banii primiţi de la Gheorghe Ţugui. 250 de lei a costat înmormântarea, contribuţia la biserică 120 de lei, lumânările şi tămâia 30 de lei şi reparaţia la biserică 100 de lei. În total 470 de lei.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro