Examenul auto: Noi REGULI pentru obținerea permisului de conducere.

Parlamentul a adoptat marți, legea prin care proba teoretică și cea practică vor fi înregistrate video pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit proiectului de lege, pentru proba practică sistemele tehnice de monitorizare se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acesteia, cu excepția probelor pentru categoriile AM, A1, A2 şi A și vor fi asigurate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care organizează examenul.

”Cred că introducerea acestor obligații de înregistrare a examenelor auto, atât a probelor teoretice, dar mai ales a celor practice va conduce la o mai bună monitorizare a legalității modului de obținere a permisului de conducere și, prin extrapolare, la trafic auto mai sigur și șoferi mai bine pregătiți”, a declarat Ionela Viorela Dobrică, deputat de Buzău, pentru reporterbuzoian.ro, care a votat în favoarea acestui proiect de lege.

Unul din actele normative pe care această lege le modifică este Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care se introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice, în timpul desfășurării examenului auto. Sursă articol: Portalul de informaţii libertatea.ro