S-a născut primul copil cu sex necunoscut.

Doi părinți din Canada, se luptă pentru a obține dreptul de a omite sexul copilului său pe certificatul de naștere, deoarece bebelușul s-a născut  “fără sex”.

Cei doi părinți își doresc ca micuțul lor să aibă libertatea de a alege singur dacă vrea să aparțină unui sex sau nu. Ei speră să ducă până la capăt această campanie.

Kori Doty, unul dintre părinți, care spune că nu se identifică nici ca femeie, nici ca bărbat, vrea ca bebelușul să nu aibă un sex, astfel încât să aibă posibilitatea de a-și alege singur ce vrea să fie. Părinții se luptă acum obțină un certificat de naștere marcat cu litera “U” în dreptul sexului, adică “sex nedeterminat”, însă nu au reușit deocamdată acest lucru despre bebeluș.

“Încercăm să îi oferim toată dragostea și sprijinul de care are nevoie, astfel încât să crească într-o lume lipsită de prejudecăți, etichete și restricțiile care vin odată cu includerea într-un sex sau altul”, au declarat părinții, potrivit CBC News.

Ei au luat această hotărâre pentru că unul dintre părinți este este trans-gender și spune că modul în care a fost “etichetat” la naștere i-a afectat întreaga viață și, de aceea, nu vrea ca beblușul să treacă prin ce-a trecut el.

“Când m-am născut, medicii s-au uitat la organele mele genitale și au făcut presupuneri despre cine sunt. Aceste presupuneri greșite mi-au afectat toată viața și a trebuit să fac multe ajustări pentru a mă potrivi cu cine voiam eu să fiu”, a spus unul dintre părinții copilului.

Canada este una dintre puținele țări din lume care permite, doar în unele provincii ale statului, ca sexul bebelușilor să fie trecut ca ”necunoscut”. Părinții bebelușului “fără sex” locuiesc în British Columbia, una dintre provinciile în care sexul bebelușului este trecut în certificatul de naștere drept masculin sau feminin. Sursă articol: Portalul de informații click.ro

loading...