O echipă de cercetători a inventat berea care ne scapă de boli.

O echipă de cercetători de la Universitatea Naţională din Singapore a creat în premieră mondială, berea care ne scapă de boli.

Licoare inventată de cercetători are 3,5% alcool, conţine compusul probiotic lactobacillus paracasei L26 ce neutralizează toxinele şi virusurile din organism. Probioticul îmbunătăţeşte activitatea sistemului digestiv, luptă împrotriva demenţei şi ajută creierul. Potrivit studiiloe acestora, noua reţetă de bere, care a fost evaluată la sute de milioane de dolari, are un efect benefic împotriva colesterolului, întărirea sistemului imunitar şi în combaterea alergiilor.

Alcine Chane, un student din anul patru, a vrut să aibă un proiect original pentru absolvirea facultăţii aşa că a venit cu ideea berii care tratează mai multe boli.

“Bacteriile bune pentru organismul uman se găsesc în mâncare, în produsele obţinute prin fermentaţie şi în produsele lactate”. Proiectul lui Chane a fost coordonat de profesorul Liu Shao-Quan.

Cercetătorii susţin că 100 ml de bere conţin un miliard de probiotice obţinute din acid lactic şi microorganisme probiotice. Aceştia mai spun că berea-medicament nu face burtă, nu dă dureri de cap a doua zi, însă inventatorii avertizează că excesul poate avea efecte bizare asupra organismului. Unul din ele ar fi… diareea spontană. Sursă articol: Portalul de informaţii click.ro

loading...