Biserica Ortodoxa zdruncinata din temelii de scandaluri: Sfantul Sinod a hotarat ca va verifica temeinic disciplina celor care slujesc in biserici.

Patriarhia Romana a luat act de scandalul din ultima perioada de timp, care tine prima pagina a ziarelor fiind vizualizat de milioane de oameni pe posturile de televiziune, si a emis un comunicat de presa destul de “ciudat”: “Preotii care nu sunt demni de haina preoteasca, si care stiu ca nu se pot indrepta, ar trebui sa plece singuri din biserica, sa nu astepte sa fie ajutati sa plece”, scriu cei de la portalul stirileprotv.ro

Mai mult, in mesajul Patriarhiei Romane se regaseste o decizie fara precedent dupa scandalurile rusinoase in care au fost implicate mai multe fete bisericesti. Este si cazul parintelui Cristian Pomohaci acuzat ca a incercat sa corupa sexual minori. ” Asistam la o prabusire a nivelului moral printre clerici”, recunosc chiar cei care ii pastoresc pe preoti.

Vasile Banescu, Patriarhia Romana: “Un preot trebuie sa fie un reper de viata crestina. Atunci cand viata lui personala nu coincide cu discursul sau, evident ca are o problema.”

Intr-un limbaj popular, Patriarhia se refera la acel impamantenit “sa faci ce zice popa, nu ce face popa”. Pentru prima data, Sfantul Sinod a hotarat ca va verifica temeinic disciplina celor care slujesc in biserici.

Cititi ultimile declaratii si mai multe informatii interesante, pe portalul stirileprotv.ro

loading...