INCREDIBIL! Un bărbat din Vaslui a dat în judecată Poliţia, pentru o AMENDĂ luată, că nu purta centura de siguranţă în parcare

Barbatul care a dat in judecata Politia Judeteana Vaslui, este foarte revoltat ca a fost amendat de catre un agent de la Biroul Rutier, pe motiv ca nu purta centura de siguranta in parcarea Serviciului de Inmatriculari Auto.

Barbatul era pasager intr-o masina pe care soferul incerca sa o parcheze. Reprezentantii Politiei sustin ca sanctiunea este legala, avand dovezi video.

Politia Judeteana Vaslui a fost data in judecata de catre un barbat care considera ca este victima unui abuz al agentilor de la Rutiera, dupa ce a fost amendat cu 290 de lei pe motiv ca, in calitate de pasager, nu purta centura de siguranta intr-o parcare.

In plangerea inaintata in instanta, vasluianul sustine ca procesul verbal nu este legal intocmit intrucat, conform Codului Rutier, parcarea nu este drum public, avand in vedere ca nu este ”o cale de comunicatii special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier”.

”Drum public inseamna sa fie semnalizat corespunzator, sa aiba intrare si iesire, prin care sa se poata desfasura un trafic fluent. Daca acea parcare este drum public, ar insemna sa aiba si treceri de pietoni in interior pentru ca, altfel, toti cei care ies din scarile de bloc sau de la Serviciul de Inmatriculari Auto si sau Serviciul de Pasapoarte ar trebui amendati de aceiasi politisti pentru ca merg prin loc nepermis. De aceea, avand in vedere abuzul, voi cere in instanta ca agentul de la Politia Rutiera sa plateasca cota parte din cheltuielile de judecata”, sustine barbatul.

Sursa foto. Citiţi continuarea si mai multe informatii interesante pe portalul stirileprotv.ro