VIDEO: Un adolescent din Marea Britanie suferă de o boală rară, iar dacă adoarme poate muri.

Un adolescent din Marea Britanie suferă de o boală rară, iar de fiecare dată când simte nevoia să doarmă, viața lui e în pericol.

Tânărul suferă de această boală de când s-a născut. Cu toate acestea, el a avut o copilărie relativ normală și are aceleași pasiuni ca orice tânăr de vârsta sa.

Pentru băiatul pe nume Liam în vârstă de 17 ani, orice gură de aer este prețioasă, dar somnul, i-ar putea fi cel mai mare dușman dacă nu este conectat la un aparat care să-l ajute să respire în timp ce doarme, precizează BBC. El reuşit să sfideze moartea, însă dacă adoarme… moare.

Liam suferă de Sindromul de hipoventilațiee centrală congenitală, o boală extrem de rară, de care sunt afectați în prezent, în jur de 1.500 de oameni în întreaga lume. Această boală îi afectează sistemul central și autonom nervos, care controlează funcții vitale, precum tensiunea arterială, bătăile inimii și respirația. Dacă boala este lăsată să scape de sub control, acest sindrom i-ar putea afecta organe interne, în special creierul, iar în cele din urmă, ar muri. Sursă articol: Portalul de informații click.ro Sursă video: BBC Three

loading...