TURCIA şi GRECIA au fost zguduite de un CUTREMUR PUTERNIC. Bilanţ: două persoane au murit şi 200 au fost rănite

Vineri dimineaţă, un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,7 a zguduit oraşele turistice din zona Mării Egee, anunţă The Guardian, citând oficiali greci şi turci, conform cărora aproximativ 200 de persoane au fost rănite, iar două au murit. Dintre răniţi, cel puţin 120 sunt din Kos, iar 70 în Turcia, scriu cei de la a1.ro

Epicentrul a fost la 10 kilometri sud de staţiunea Bodrum şi la 16 kilometri nord-est de Kos..

Primarul din Kos, George Kyritsis, a declarat pentru Reuters că s-au înregistrat două decese şi mai mulţi răniţi.

Oficialul a dat asigurări că armata şi serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt mobilizate şi că, din cauza avariilor la port, feriboturile nu pot opri pe insulă. Mai multe drumuri de coastă au fost inundate.

Autorităţile elene au declarat că seismul, cu magnitudinea 6,5, s-a produs la ora locală (22.31 GMT) şi a României 1.31, la 10 kilometri sud de Bodrum (Turcia) şi la 16 kilometri est-nord-est de Kos, la 10 kilometri adâncime.

loading...

În luna octombrie a anului 2011, peste 600 de oameni au murit în provincia Van din estul Turciei, în urma unui seism cu magnitudinea 7,2, iar în anul 1999, alte două cutremure au provocat moartea a 20.000 de oameni în nord-vestul ţării.

Fiţi la curent cu cele mai noi informaţii, pe portalul a1.ro