Guvernul PREMIAZĂ elevii de NOTA 10 la Bac şi Evaluarea Naţională. Câţi BANI vor primi aceştia?

Guvernul este pregătit să acorde elevilor care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat câte 3.000 de lei, iar absolvenţilor de gimnaziu care, de asemenea, au luat nota maximă la evaluarea naţională câte 1.000 de lei, scriu cei de la portalul de informaţii stirileprotv.ro

Toate aceste prevederi sunt parte dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern, care va fi pus în dezbatere publică. Aceleaşi sume au fost acordate de către Guvern şi anul trecut.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se prevede în proiectul de Hotărâre de Guvern.

Banii pregătiţi a fi daţi pentru elevi vor fi plătiţi din bugetul Ministerului Educaţiei. ”Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care sa fie util în dezvoltarea lor ulterioara, în domeniul profesional şi personal”, se precizează în proiectul de act normativ.

În acest an 137 de elevi au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro