Nu toţi românii se descurcă BINE în Regatul Unit! Peste 1545 de români fără adăpost, trăiesc în Londra pe unde apucă

Taramul fagaduintei si al marilor castiguri financiare nu este acelasi pentru toti. Multi dintre conationalii nostri, ajung destul de usor in Anglia, dupa care incepe perioada de supravietuire, ceea ce nu e tocmai “lapte si miere” cum am crede fiecare. Romanii dar si alte nationalitati sunt gata sa doarma pe unde apuca, numai ca sa aiba speranta unei zile mai bune pentru maine, ceea ce nu prea se intampla.

Numarul romanilor ”boschetari”a crescut considerabil din anul 2014, anul cand romanii au primit dreptul de a munci in Marea Britanie. In perioada 2012-2013 au fost inregistrati 496 de romani fara locuinta in metropola Londra, scriu cei de la portalul ro.internazionale.il24.it citand thamesreach.org.uk

O mare parte din ei locuiesc prin parcuri si pe sub podurile drumului North Circular mentioneaza acelasi raport intocmit in perioada noiembrie 2016 si ianuarie 2017, o perioada rece. Profilul social facut de catre Thames Reach arata ca o parte din ei se declara tigani rromi si unii din ei au probleme cu jocurile de noroc. Aceștia pot fi văzuți cum dorm pe iarbă si prin parcurile marii metropole.

Agentia de caritate Thames Reach a publicat un raport prin care declara ca in perioada 2015-2016 au inregistrat 1545 de persoane din Romania care nu aveau adapost iar asta doar in capitala.

Puteti descarca in format PDF, statistica cu numarul celor care au nevoie de un adapost si nu si-l permit.

loading...