Doi părinți au pierdut custodia copiilor pentru că aveau un IQ prea mic.

Doi părinți din Statele Unite au pierdut custodia copiilor pentru că statul a considerat că au un IQ prea mic pentru a putea să-i îngrijească pe micuţi.

Părinţii sunt disperaţi şi se chinuie, până acum zadarnic, să convingă statul că băieţilor le-ar fi cel mai bine acasă, în sânul familiei decât printre străini.

„Ei cred că, din cauza acestei dizabilităţi, noi nu ne putem creşte copiii în siguranţă”, afirmă Amy Fabbrini, mama băieţilor.

Eric Ziegler și Amy Fabbrini au declarat că autorităţile le-au luat cei doi copii din cauza capacităţii mintale limitate pe care o au.

Potrivit auorităților americane, abilităţile cognitive reduse ale celor doi părinţi le afectează capacitatea de a-şi creşte în siguranţă băieţii.

Eric şi Amy au fost supuşi unor teste de inteligenţă şi a rezultat că IQ-ul lor este în jur de 70, în condiţiile în care media este de 90-110.

loading...

„Credem că IQ-ul nu trebuie să aibă nimic de-a face cu asta atât timp cât poţi să-ţi întreţii copilul, să-l îngrijeşti”, adaugă Amy Fabbrini, mama băieţilor.

Nu este însă prima dată când autorităţile iau o astfel de decizie în privinta celor doi părinţi. Primul copil le-a fost luat în urmă cu patru ani, după ce o cunoştinţă a depus o plângere la adresa lor.

Cazul este unul ciudat deoarece un voluntar de la Protecţia Copilului spune că cei doi părinţi sunt cât se poate de normali.

„Nu am văzut niciodată nimic care să mă alarmeze”, spune Sherrene Hagenbach, fost voluntar la Protecţia Copilului.

Deşi cei doi părinți au urmat indicaţiile autorităţilor şi au făcut cursuri de creştere a copiilor, de prim-ajutor şi chiar şi de nutriţie, Eric Ziegler și Amy Fabbrini sunt încă despărţiţi de băieţii lor.

„Sunt foarte activi, au făcut mult mai mult decât ce li s-a cerut”, precizează Sherrene Hagenbach, fost voluntar la Protecţia Copilului.

Eric şi Amy sunt hotărâţi să facă tot ce le stă în putinţă pentru a îi avea înapoi. Sursă articol: Portalul de informații digi24.ro Sursă foto