Va fi DEZASTRU pentru ŞOFERI! Vitezomanii vor fi PRINŞI cu CAMERE FIXE şi AMENDA trimisă ACASĂ.

Toţi şoferii vor trebui să fie mult mai vigilenţi atunci când apasă pedala de acceleraţie. De curând a fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel, agenţii îi vor putea identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. Sistemele inteligente se pot folosi şi pe post de radare, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it

Direcţia rutieră a Poliţiei Române nu are astăzi niciun radar fix, iar numărul radarelor mobile a scăzut: de la 600 în 2015 la aproape 500 în 2016. Că să-i prindă pe vitezomani, poliţia a semnat un protocol cu CNAIR şi va folosi camerele pe post de radar fix. Sistemul funcţionează în baza unor senzori din asfalt.

Radarul fix începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic.

Poliţia spune că a stabilit deja camerele de supraveghere ale CNAIR, cu ajutorul cărora îi vor depista pe şoferii care depăşesc viteză regulamentară. Primele vor fi pe autostrada spre mare.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ro.internazionale.il24.it

loading...