SĂPTĂMÂNA CUTREMURELOR în ROMÂNIA! Anunţul făcut de seismologi şi când va fi MARELE CUTREMUR

Teama de un nou mare cutremur este evidentă. Activitatea seismica la noi în ţară a fost din ce în ce mai neobişnuită, dar totodată benefică prin eliberarea energiilor acumulate în scoarţa terestră.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), luni, în zona seismică Vrancea, în intervalul 0.24 – 22.16, au avut loc patru cutremure, cu intensităţi între 2,3, şi 3,1, în timp ce marţi în judeţul Buzău s-a produs un cutremur cu
magnitudinea 4,6, scriu cei de la portalul de informaţii observator.tv

Miercuri dimineaţă, la ora 5, 32, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,9. Joi după-amiază, s-a înregistrat, tot în Buzău, un seism cu magnitudinea 3,8.

Şi în această dimineaţă a avut loc un cutremur România. De această dată, în județul Mureș, o zonă seismică mai puțin activă din țara noastră.

Potrivit seismologilor, seismul a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 14,8 kilometri.

loading...

Cutremurul a avut epicentrul în apropiere de oraşele Iernut – 11km, Luduş – 20km, Târnăveni – 23km, Tîrgu Mureş – 33km și Mediaş – 41km. În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Potrivit directorului onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, seismele produse în zona Vrancea în ultimele zile nu trebuie să îngrijoreze populaţia pentru că nu vor fi urmate de un seism mare, care s-ar putea produce, în opinia sa abia, peste câteva zeci de ani.

”Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus Mărmureanu, potrivit news.ro.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii pe portalul observator.tv