Dezastru economic în Marea Britanie: inflaţie crescută, bănci care vor să-şi mute sediile şi ultimul loc între țările avansate economic

Bucuria englezilor se stinge pe zi ce trece, în ceea ce priveşte BREXITUL. Economia slăbeşte văzând cu ochii, multe dintre băncile puternice vor să-şi mute operaţiunile în alte locaţii, incertitudinea unei creşteri economice reale este pe buzele guvernanţilor din ce în ce mai des, cam astea ar fi câteva din temerile ce se adeveresc, acum la ceva timp de când cetăţenii englezi au votat ieşierea din Uniunea Europeană. Negocierile BREXITULUI sunt foarte scumpe, iar Marea Britanie va trebui să plătească şi 100 de miliarde de euro, taxe către Uniunea Europeană.

În acest moment, Marea Britanie are cea mai slabă economie avansată din lume, iar creșterea economică în Regatul Unit a fost de doar 0,2% în primele trei luni ale anului 2017, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând The Independent, care citează la rândul lor un raport G7.

În același timp, Canada a urcat pe primul loc, cu o creștere de 0,9% în aceeași perioadă.

Înainte de votul pentru Brexit, Marea Britanie era în fruntea creșterii economice, depășind Germania, Japonia și Statele Unite. Acum, Regatul Unit se află lângă Italia, a cărei economie a crescut tot cu 0,2% în primul trimestru al anului.

Pe locul al doilea se află Germania, cu o creștere de 0,6%, urmată de Japonia – 0,5%, Franța – 0,4% și Statele Unite – 0,3%.

loading...

Semnele de deteriorare economică au început să apară atunci când Theresa May a anunțat că negocierile pentru Brexit cu liderii UE.

Inflația a crescut în mod neașteptat, la 2,7% în luna aprilie, grație scăderii dramatice a ratei de livrare, ceea ce dus la creșterea prețurilor la importuri.

Creșterile de prețuri depășesc acum creșterile de salarii, potrivit Biroului Național de Statistică, iar cumpărătorii ar putea fi nevoiți să reducă cheltuielile care au menținut economia pe linia de plutire, susțin experții citați de The Independent.

La începutul acestei luni, Banca Angliei a redus prognoza de creștere economică pentru anul 2017 la 1,9%, în timp ce Canada este pe cale să înregistreze o creștere de 3,7% până la sfârșitul acestui an.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul ziarulromanesc.net