Am DESCOPERIT! Cine are cele mai mari pensii. Încasează 1.356 euro în fiecare lună … şi fac GAURĂ la BUGETUL STATULUI

Degringolada pensiilor a atins nivelul MAXIM. Bugetul ŢĂRII nu mai poate suporta PENSIILE NESIMŢITE. Guvernul se TEME că VOM intra în INCAPACITATE de PLATĂ daca nu se va face o aranjare a valorii pensiilor acestor pensii.

Pensiile magistraților și ale parlamentarilor sunt duble față de pensiile militarilor. Nici pensionarii SRI, din care mulți au activat și în structurile fostei Securități, nu stau rău. Un astfel de pensionar ia de la statul român, în fiecare lună, peste 1.000 de euro, scriu cei de la antena3.ro

Cei 160.000 de militari, polițiști, SRI-ști, magistrați, aviatori și parlamentari au primit de la statul român, în primele șase luni ale anului, nu mai puțin de 714 milioane de euro. Cu ajutorul datelor primite de economica.net de la cele patru case de pensii care administrează pensiile speciale, am calculat pensia medie din Armată, SRI, Politie și Justiție. Diferentețe sunt semnificative și oarecum surprinzătoare.
Militarii costă statul român cel mai mult, dar asta pentru că sunt cei mai mulți. Cei aproximativ 80.000 de pensionari militari au primit de la stat aproape 298 de milioane de euro pe primul trimestru al anului. Asta înseamnă că pensionarii militari câștigă, în medie, lunar, aproximativ 620 de euro. Polițiștii, jandarmii și pompierii de la ISU primesc și ei de la buget o sumă importantă, aproximativ egală cu cea a MApN-ului: 290,5 milioane de euro. Având în vedere însă că sunt mai puțini decât militarii, doar 62.000, rezultă că pensia lor medie lunară este de 780 de euro. Așadar, cu 160 de euro mai mult decât angajații din Armată.

Foștii angajați ai Serviciului Român de Informații (SRI), dar și ai fostei Securități comuniste primesc de la stat puțin peste 56 de milioane de euro, numai că numărul lor, potrivit Casei de pensii sectoriale a SRI, nu depășeste 10.000 de persoane. În consecință, indiferent dacă a apărat democrația după 1989 sau a făcut poliție politică pe vremea lui Ceaușescu, pensia medie a unui astfel de pensionar este de peste 1.000 de euro. Civilii care primesc pensii speciale sunt foștii procurori, judecători, aviatori, diplomați și parlamentari. În total, statul a plătit acestor 8.600 de persoane pensii în valoare de puțin peste 70 de milioane de euro. Calculele arată că aceștia sunt pensionarii cu cele mai mari venituri, pensia medie fiind de aproape 1400 de euro.

Pensionarii din MApN: 79.000
Bani de la buget: 297,39 milioane euro
Pensia medie: 620 euro

Pensionarii Ministerul de Interne: 62.000
Bani de la buget: 290,5 milioane euro
Pensia medie: 780 euro

Pensionarii din SRI: 9.200 
Bani de la buget: 56,1 milioane euro
Pensia medie: 1016 euro

Foști magistrați, aviatori, parlamentari – 8.600
Bani de la buget: 70 milioane euro
Pensia medie: 1.356 euro

Sursă foto. Sursă articol: economica.net şi antena3.ro

1 Comment on Am DESCOPERIT! Cine are cele mai mari pensii. Încasează 1.356 euro în fiecare lună … şi fac GAURĂ la BUGETUL STATULUI

  1. Cei cu pensii colosale nesimtite pentru ei siau facut raiu pe pamint, dar nu vor mai ajunge si in raiu din ceruri. ei cred ca bani vin de la Dumnezeu? sau inselat amarnic ca sa va intre bine in cap ca bani multi si nemunciti vin de la SATANA ASA CA CEI LACOMI SA FITI SIGURI CA A FACUT PACT CU SATANANA Asa ca lacomia lor ai va duce in IAD direct iar pentru mine ca om de rind care am contribuit toata viata la aceasta pensie si sa fiu platit cu o pensie in batae de jocnu le doresc la toti acei lacomi si fara bun simt sa le ajute dumnezeu sa ajunga cu toata familea lor acolo unde sa pornit adica in IADca poate acolo leor pere lacomia.Eu iasi intreba pe cei cu salarii mari care nu contribute la aceasta pensieli se pare corect sa ia pensii din ce contribuim noi? cu ce au muncit ei mai mult ca noi si cite bataturi au facut in palma muncind? AA da au facut bataturi la creier gindind cum sa mai fure bugetu statului adica a nostru din ce am adunat toata viata sa aiba cei smecheri cu ce se desfata in munca noastra indiferent in ce domeniu ati lucrat toti cei care beneficiate de acesti bani sunteti partasi la nelegiuire.

Comments are closed.