O badantă româncă a abandonat seara în casă, bătrânul pe care îl îngrijea. Vecinii speriaţi au cheamat carabinierii

Forțele de ordine italiene au denunțat în data de 7 august, o badantă româncă, pentru abandon de persoană incapabilă să aiba grijă de ea, informează Quotidiano Piemontese.

Femeia româncă de 51 de ani, rezidentă la Tortona în provincia Alessandria din Piemonte, fusese angajată cu contract de muncă regular să îngrijească un bătrân de 80 de ani invalid, scriu cei de la rotalianul.com

În seara zilei de 3 august, badanta a ieșit din casă lăsând bătrânul singur în apartament și închizând ușa cu cheia. Strigătele de ajutor ale acestuia au atras atenția vecinilor care au solicitat intervenția carabinierilor. A fost necesară și intervenția pompierilor la fața locului pentru a se putea deschide ușa apartamentului iar asistenții medicali de pe serviciul ambulanță au acordat imediat primul ajutor bătrânului bolnav, pe care l-au transportat la spital pentru ulterioare investigații medicale. Cazul a fost semnalat Serviciilor Sociale din Tortona.

Abandonarea persoanelor incapabile

În legislația italiană abandonul de persoane incapabile constitue o infracțiune și este prevăzută de articolul 591 din Codul Penal. Articolul în primul paragraf prevede:

„Oricine abandonează o persoană (…) incapabilă de avea singură grijă de ea, bolnavă fizic, mintal, de vârstă înaintată sau pentru alte cauze și de care ar trebui să aibă grijă, este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la cinci ani.”

Sursă foto. Autor articol: Daniela Stoica Citiţi mai multe informaţii despre comunitatea românilor din Italia pe portalul rotalianul.com