MESAJ de la Premierul Mihai Tudose: „Așteptăm cu drag înapoi acasă românii aflați la muncă în străinătate”

Într-o postare pe Facebook, premierul Mihai Tudose a răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în domeniile de activitate din România, el adăugând că are convingerea că aceștia au de ce să se întoarcă acasă, scriu cei de la rotalianul.com citând Agerpres.ro

Primul ministru prezintă în comentariul postat pe pagina de socializare întrebările primite de la familia de români

Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Mă întreabă ‘Dacă eu și sotul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În București? Eu în domeniul sănătății și soțul meu ca jurist? Unde lucrăm câștigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu țara noastră în suflet trăim pe aici.”

Premierul le explică celor doi români că în sănătate este nevoie de oameni bine pregătiți, iar în domeniul juridic „sunt oportunități numeroase atât în mediul public, cât și în cel privat”

„Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește remunerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% și vrem să continuăm să le creștem. Legea salarizării unitare prevede creșteri salariale semnificative)”, argumentează premierul.

El prezintă și o serie de investiții importante pregătite de mari firme internaționale, pentru care este nevoie de oameni bine pregătiți, cu plată pe măsură, peste media europeană

„Ne dorim și facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spații de producție de la societatea-mamă din SUA în altă țară și au ales România. Vor să facă investiții colosale în țara noastră (discutăm despre investiții de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înființăm o societate mixtă și un transfer tehnologic de anvergură. Mai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiție de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană”, spune premierul Mihai Tudose.

Totodată, el concluzionează că lucrurile în țară „merg într-o direcție bună”

„Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, afirmă șeful Guvernului, în concluzia postării sale.

Maria Palliu, autoarea întrebării nadresate primului ministru, a adăugat un comentariu adiacent postării făcute de acesta per Facebook

„Sunt mulțumită că domnul premier Mihai Tudose a ales sa îmi răspundă direct și chiar la subiect. Am scris în câteva rănduri mai multor persoane influiente din Romania, însă chiar pe nimeni nu a interesat mesajele mele. Chiar pe nimeni. Eu simt să spun că acest domn premier este de departe un alt fel de premier. Foarte popular și merită tot respectul meu.”

Sursă foto. Autor articol: Daniela Stoica Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul rotalianul.com

5 Comments on MESAJ de la Premierul Mihai Tudose: „Așteptăm cu drag înapoi acasă românii aflați la muncă în străinătate”

 1. Minciuni!! Ati facut ceva spitale??ati redus ceva taxe??ati ieftinit carburanti??ati deschis si voi vro fabrica romaneasca??la ce sa venim din strainatate??Stati asa la noi se Lucra fara pauza si plus de asta toate fabricile care sau instalat la noi si-au Duplat normele de exemplu …daca un muncitor din aceiasi firma lucreaza in germania ia salar de 10ori mai mare si plus de asta lucra fara stres si la jumatate de Norma fata de noi Romani…datimi definitia sclavului modern si o sa va Dati seama ca noi suntem aia fara doar si poate…

 2. Cand vre-o data in viata asta o firma straina a investit in Romania cu gandul de a ajuta si a aduce beneficii Tarii noastre?? Sa fim seriosi ! Intotdeauna scopul a fost a umple buzunarele anumitor domni parlamentari ( hiene ) pt a putea fura in continuaré Tara !!
  De ce tocmai firme straine investesc in Romania ? Chiar nu ar avea resursele necesare ca Tara noastra sa mearga inainte ?!!!
  Dar banditii nu se mai satura si nu mai stiu cum sa minta poporul pt a fura in continuaré !!
  Daca s-ar pedepsi cum se cuvine pe cei care au furat Tara , obligati sa inapoieze totul , absolut tot! Romania nu ar avea nevoie de intestitii straine de nici un fel !!!
  Asa popurul Roman care a fost obligat practic sa caute alternative in afara Tarii pt putea trai cu drag s-ar intoarce la el in Tara !
  Fac parte din acele cateva milioane de Romaní nevoiti se migreze pt un trai catusi de Cat normal !
  SUNT ROMÂN SI CU MANA LA INIMA O SPUN ,,SUNT MÂNDRU CA SUNT ROMÂN”
  Pacat ca Tara a ajuns in mana talharilor !

 3. Dar cu cit ramii după ce te impozitează ca statul roman nu pierde știe doar sa profite, vino acasă ca am eu grija sa fii tot sărac

 4. produtor // 16 august 2017 at 20:20 //

  V-ati apucat toti de tras marfa in plm,sa moara gandirea indoctrinata de conrtol,distrugere de spirit si sclavie iar apoi poate ne gandim sa plecam in america fiindca e posibil sa se ridice vizele.

 5. dar de restul nu va intereseaza..va intereseaza pe cei cu studiile superioare,dar pe ceilalti kare aduc bani mai multi decat persoanele cu studii superioare ii marginalizati.. pentru ce sa mai vii in Romania???? pentru un salariu de 1250 ron net????? daca sar face un salariu de minim 3500 ron net nu ar mai pleca niciun roman din tara

Comments are closed.