Accident Germania: Un autocar cu muncitoare românce s-a răsturnat. Şase femei au fost grav rănite.

Mai mulţi români au fost implicaţi într-un accident rutier în Germania. Autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe o şosea în regiunea Bohmte-Leckermühle.

Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase sunt mai grav. Accidentul a avut loc în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul Germaniei. Femeile lucrează ca muncitoare sezoniere în agricultură, la culesul de căpşuni.

”Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit informațiilor preliminare obținute de către misiunea diplomatică română de la autoritățile locale germane, printre aceștia se află şi cetăţeni români”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

“Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul și păstrează în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se precizează în comunicat MAE.

Din motive încă necunoscute, vehiculul a derapat și s-a răsturnat pe o șosea. Șase dintre femei au fost grav rănite, iar alte 38 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, 17 ambulanțe și două elicoptere au intervenit la fața locului.

În districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informații, , la care se oferă informații, inclusiv în limbile română și polonă, celor care se tem că printre răniți se află și persoane apropiate. Sursă articol: Portalul de informații libertatea.ro

loading...