PSD pregăteşte o nouă lege: mamele care au minim trei copii, se vor pensiona mai repede!

PSD a avut în programul de guvernare un capitol prin care se specifica expres că vor ajuta mamele cu mulţi copii să aibă un trai mai decent. Lipsa banilor face ca partidul să recurgă la o modalitate des întâlnită şi anume modificarea Legii Pensiilor, unde se va introduce un capitol nou referitor la mamele care au mai mult de 3 copii.

Noua lege a pensiilor, aflată acum în lucru la ministerul Muncii, va schimba vârsta de pensionare pentru mamele cu trei sau mai mulţi copii. Acestea se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

“Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela ca femeile care au mai mult de trei copii trebuie sa aiba vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care ma întrebau, OK, de când se aplica?

Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, citat de stiripesurse.ro

Potrivit ministrului, punctul de pensie va creşte până la 1.775 de lei, în 2020.

loading...

Lia Olguta Vasilescu a anunţat că au fost finalizate mai multe variante ale viitoarei legi a pensiilor, urmând ca liderii coaliţiei de guvernamânt să aleagă varianta pe care o vor supune aprobării Parlamentului. Sursa foto.